Interieur
visualisatie

Om jouw ruimte echt tot leven te brengen.

3D Visualisatie interieur

Het 3D visualiseren van interieur creëert een levendig gevoel bij een lege ruimte. De visualisatie van interieur geeft kleur aan de ruimte en zal hierdoor aantrekkelijker worden voor bijvoorbeeld verkoop. Het is namelijk voor velen lastig om zelf te visualiseren hoe een kamer eruit kan zien. Een 3D visualisatie van het interieur helpt hierbij en laat niets tot de verbeelding over.

Waarom 3D Visualisatie interieur?

Mensen renoveren hun huis vaak pas als ze hebben gezien hoe de verschillende ontwerpkenmerken allemaal samenkomen. Door het maken van 3D gerenderde visualisaties kun je dat perfect laten zien.

3D visualisaties voor een interieurontwerp hebben een voordeel dat vaak over het hoofd wordt gezien. Een interieur in 3D zal 10-15% extra overtuiging te bieden bij het verkopen van een ontwerp. Het zorgt ervoor dat een kamer echt tot leven komt, zowel in functionaliteit als esthetiek. 

Interieur visualisaties geven een kamer kleur en warmte. Ook brengt een interieur render de nodige verlichting, passende patronen, meubels en apparaten. In andere woorden: Een 3D render laat het totale plaatje van een kamer zien.

Bij het tonen van 3D visualisaties krijgt de potentiële klant een compleet beeld van het interieur. Op deze manier kun je het adverteren van architectuur naar een nieuw niveau tillen.

Wat heb ik nodig voor een interieur visualisatie?

Om te kunnen starten met een interieur visualisatie vragen we om een aantal stukken aan te leveren. Enkele basisbenodigdheden die we zoeken bij het maken van interieur visualisaties zijn:

  • Architectonische plannen
  • Materiaallijsten of thema’s

Architectonische plannen

De architectonische plannen zijn voor ons het beste startpunt. In deze plannen staan exacte afmetingen van de muren, ramen, plaatsing van de deuren, kastindeling etcetera. Dit helpt ons bij het maken van fotorealistische 3D visualisaties van het interieur.

Wanneer je geen architectonische plannen hebt, maakt dat voor ons niet uit. Bijvoorbeeld bij een kleine renovatie aan een huis. Wij kunnen handgetekende tekeningen en foto’s met afmetingen als uitgangspunt hanteren voor de visualisatie! Deze bestanden kun je direct uploaden in onze offerte configurator.

Materiaallijsten of thema’s

Wij willen elke 3D visualisatie van het interieur zo volledig en realistisch mogelijk maken. Daarom vragen wij om zoveel mogelijk stukken aan te leveren. Denk hierbij aan inspiratiebeelden, materiaallijsten en/of thema’s. Hoe meer informatie je ons kunt geven, hoe beter! 

Wanneer wij alle documenten aangeleverd hebben gekregen kunnen we aan de slag gaan. Dan kunnen we bijvoorbeeld jouw nieuwe keuken ontwerp beginnen te visualiseren. Om welke kamer het ook gaat, wij brengen het in beeld.

Niet alleen interieur 3D visualiseren?

Naast het maken van 3D renders van het interieur, maken we ook realistische visualisaties van het exterieur. Lees hier meer over op onze pagina over architectuur visualisatie.

Open gesprek
Hulp nodig?
Hoi! Ik ben Marius van Renderbureau. Hoe kan ik je helpen?